Стара школа у новој згради

09.12.2010 19:05


У селу Јошавка Горња, код Челинца, јуче је отворено обновљено подручно одјељење Основне школе „Др Младен Стојановић“ из Јошавке. За реконструкцију ове школе, која је због неусловности била затворна, Влада РС издвојила је из Развојног програма 175.000 КМ, док је вриједност цјелокупне инвестиције, укључујући и реконструкцију електромреже и изградња расвјете, износила пола милиона КМ.

 

Школу је свечано пустио у рад Рајко Кузмановић, председник РС, Алексаднар Џомбић, министар финансија РС, и Дарко Бранковић, директор ОШ „Доктор Младен Стојановић“.

 

Министар Џомбић истакао је да је реконструкција школе у Јошавци Горњој један од 113 пројеката у просвјети у које је Влада РС из раздвојног програма уложола 80 млиона КМ.

 

- Осим тога, у општини Челинац кроз разне пројекте уложили смо 15 милиона КМ, што је три пута више од буџета ове општине – истакао је Џомбић.

 

Директор Бранковић захвалио је  Влади РС на подршци у обнови школе и изразио наду да ће много ђака похађати наставу у новом објекту. Момчило Зељковић, начелник општине Челинац, нагласио је да настављају с другим пројектима у Јошавци, као што је изградња тротоара и регионалног пута у близини Млинске ријеке, да би мјештани овог насеља имали што боље услове за живот. Подручна школа у селу Јошавка Горња једна је од најстаријих у бањолучком региону и постаће спомен-школа. У кругу ове образовне установе биће обиљежено 100 година школства у општини Челинац. У учионицама обновљене школе гости су могли да погледају изложбу фотографија, под називом „Стара Јошавка – школа, људи, догађаји и грађевине“, коју је припремила Народна библиотека „Иво Андрић“, ОШ „Младен Стојановић“, Челиначке новине и штампарија „ДС дизајн“, као и изложбу експоната Културно-уметничког друштва „Јошавка“.

 

Контакт

Moja Josavka

stefan_licina@live.com

Јошавка бб,
78244 Челинац

Претраживање странице

 POTREBAN VAM JE BLOG, WEB SITE, SOPING KARTA?

KLIK OVDE ZA NAJBOLJU PONUDU!!! DA NAJBOLJU I NAJJEFTINIJU!

posaonainternetu.com/affiliate/affiliate.php?id=442&group=7

 

© 2010 All rights reserved.

Make a free websiteWebnode